JARNÁ OBĽÚBENÁ: PROTEÍNOVÁ PRÁŠKOVÁ, BEZLEPKOVÁ TORTA S OVOCNÍM
08-05-2023
JARNÁ OBĽÚBENÁ: PROTEÍNOVÁ PRÁŠKOVÁ, BEZLEPKOVÁ TORTA S OVOCNÍM
Ak Vás zaujíma náš názor, tak tento zdravý dezert bude receptom, ktorý si budete navždy pamätať.
Keď si spomenieme na jarné (a letné!) dezerty, na myseľ nám prídu bobule a citrusové plody. V týchto jasnejších a teplejších obdobiach je niečo, čo uprednostňuje čerstvé, šťavnaté ovocie zozbierané z kríka alebo stromu. Vieme však aj to, že je medzi nami veľa milovníkov čokolády a tento recept je aj pre vás. Bohatá čokoládová torta nabitá živinami a náznakom ovocnej jarnej chuti? Áno áno! Naučte sa, ako pripraviť náš ovocný koláč v prášku bez múky.
Krása bez múky
V prvom rade, ak ste ešte nikdy nerobili koláč bez múky, venujte nám chvíľku. Pretože o jeho výhodách vás musíme presvedčiť.
Pôvodne zdokumentovaný koláč bez múky v talianskej Ferrare je presne taký, ako znie: koláč bez múky!
Fantastická voľba pre ľudí s celiakiou alebo citlivosťou na lepok. Milujú ich aj tí, ktorí kvôli svojmu náboženstvu nemôžu jesť lepok a obilniny, ako napríklad počas židovskej Veľkej noci. Ďalším faktorom, vďaka ktorému je tento dezert ideálny na jar, je čokoláda. Každý vie, že pokiaľ ide o párovanie čokolády s ovocím, najlepšie fungujú tie s vysokým obsahom čokolády. Nedostatok múky
dáva tomuto koláču skutočne dekadentnú hĺbku, ktorá sa krásne spája s bobuľami a citrusmi. V
kombinácii s proteínovým práškom PlantYourDay.
1 šálka čokoládových lupienkov (polosladká alebo horká) ½ šálky hustej smotany Ovocná obloha podľa vlastného výberu (maliny, čučoriedky alebo jahody; ak sú však citrusy viac váš štýl, pridajte do polevy trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy).
PRÍPRAVA
Rúru predhrejeme na 190 stupňov C. Vystrihnite kus pergamenového papiera, aby sa zmestil do okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm. Formu vymastíme a na dno položíme papier na pečenie.
Čokoládové lupienky na tortu spolu s nesoleným maslom dáme do misky vhodnej do mikrovlnky (alebo panvice, a trochu zohrejeme). Rozpustite maslo a potom miešajte, kým sa lupienky rovnomerne neroztopia. Vložte zmes do veľkej miešacej misy.
Do čokoládovo-maslovej zmesi pridajte cukor, soľ, vanilkový extrakt a proteínový prášok PlantYourDay®.
V samostatnej malej miske rozšľaháme vajíčka. Potom pridáme k ostatným surovinám spolu s kakaovým práškom. Zmiešajte.
Zmes vylejeme do tortovej formy a vložíme do rúry. Pečieme 25 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť.
Kým sa koláč pečie, vložte do žiaruvzdornej misy čokoládové lupienky na polevu. Potom smotanu zohrejeme na sporáku takmer do bodu varu.
Horúcu smotanu nalejte na čokoládové lupienky, premiešajte, potom nechajte vychladnúť aspoň 5 minút a potom znova premiešajte, aby ste vytvorili hladkú polevu.
Pred vyklopením na podnos pomocou noža alebo špachtle opatrne narežte okraj koláča pozdĺž formy.
Keď koláč úplne vychladne, opatrne ho polejeme polevou. Ideálne je nechať trochu odkvapkať zboku, ale nie cez okraj podnosu.
Glazúrovaný koláč necháme niekoľko hodín odstáť pri izbovej teplote.
Na záver ho ozdobte. Dobrú chuť!
Dúfame, že si to užijete. Ak sa vám to podarí, podeľte sa o to s nami na sociálnych sieťach pomocou
#plantyourdayrecipe a #hushandhushrecipe.
Naša webová stránka používa počas svojej prevádzky súbory cookies tretích strán, aby sme vám poskytli tú najlepšiu užívateľskú skúsenosť.
Podrobnosti...Povoľujem